Skor som tonar rumpan och ger starkare ben.

Shirin Rågby Djavidi på Aftonbladet har testat olika skor som har toningeffekt. Såhär skriver hon:

Om du har ont om tid eller bara vill forma kroppen det lilla extra ska du testa den senaste trenden med toning-/instabilitetsskor. Tänk dig att gå till jobbet, shoppa loss på lunchen, promenera till eftermiddagsmötet – och samtidigt få en tonad rumpa och starkare ben. Med toningskor kan du få allt detta! En fot som är van vid att gå i högklackat eller fina kostymskor kommer att märka stor skillnad. När man använder toningskor aktiveras alla små muskler i fötterna, vaderna och benen direkt och det går vidare hela vägen upp i bålen. Efter en hel dags användning kommer det att kännas i benen, men framför allt i bålen och ryggen.Om du brukar promenera till jobbet är det toppen att ha ett par instabilitetsskor för att sedan byta när du kommer fram (om du måste). Du kommer att känna skillnad. Det är som att ha ett litet minigym under fötterna hela dagen.”

Här är Shirins tips för hur du går i toningskor för att få maximal effekt:

  1. Gå upprätt, håll ryggen rak!
  2. Sätt i hälen först, rulla fram på foten och tryck i från trampdynan.
  3. Ta aningens kortare steg än normalt.
  4. Gå in skorna en timme åt gången första veckan, så kroppen vänjer sig. De flesta känner trötthet i ryggen, det är helt normalt och ett kvitto på att skorna ger resultat.

Skechers Shape Up i Aftonbladets test

Reebok Easytone i Aftonbladets test

Två av skorna i Aftonbladets test finns på Brandos. De från Sketchers fick högt betyg 4+ av 5 med omdömet: “Rent utseendemässigt liknar den en mbt-sko fast med snyggare design och färger. Passformen är helt okej. Skorna har ett skönt rull, bra instabilitet och jag använder de mycket till vardags. Effekten kommer direkt eftersom skon är väldigt instabil och kräver fokus på steget. Väl investerade pengar!”

Aftonbladets omdöme om Reebok Reeinspire II: Betyg 3+ av 5. “Designen är supersnygg och de är helt okej sköna… Toppen att ha som en alternativ gymsko eller bara som en promenadsko. Skon är gjord för personer med något bredare fötter.”

Det finns ett stort urval av toningskor från Reebok och Skechers på Brandos, här är några fler:


Tags: , , , , ,